Haftalık E-Bülten
Moda dünyasında neler oluyor? Yeni fikirler, öne çıkan koleksiyonlar, en vogue trendler, ünlülerden güzelllik sırları ve en popüler partilerden haberdar olmak için haftalık e-bültenimize kaydolun.
Tarihi dokusu, zarif atmosferi ve İstanbul Boğazı'nın görkemli manzarası eşliğinde Four Seasons Hotel Bosphorus, gastronomide fark yaratan restoranlarıyla unutulmaz deneyimler sunuyor. Aqua, Yalı ve Ocakbaşı restoranları, özel sunumları ve benzersiz tatlarıyla misafirlerini bekliyor.
Boğaz’ın en prestijli noktalarından birinde, 19. yüzyıldan kalma bir sarayda konumlanan Four Seasons Hotel Bosphorus, misafirlerine konaklamanın yanı sıra gastronomi alanında da özel bir deneyim yaşatıyor. Otelin etkileyici manzarası eşliğinde, lüks mutfak sanatının incelikle yansıtıldığı AQUA, Yalı ve Ocakbaşı restoranları, şeflerin usta dokunuşlarıyla fark yaratan tatlar sunuyor.
Ocakbaşı, geleneksel Türk mangal kültürünü modern dokunuşlarla yeniden yorumluyor. Odun ateşinde pişirilen etler, leziz mezeler ve samimi atmosferiyle misafirlerine özel bir deneyim sunuyor. Mezeleri doğrudan görerek seçebilir, beklemeden bu özel lezzetleri deneyimleyebilirsiniz. Boğaz manzarası eşliğinde, şefin özel önerileriyle bambaşka bir gastronomi serüveni yaşayabilirsiniz.
Şefin önerisi: Dana Şaşlık, Adana Kebabı.
İki kişi gelmek isteyenler için: Karışık Kebab
AQUA, taze deniz ürünleri ve özenle seçilen yerel malzemelerle harmanlanan Türk-Akdeniz mutfağını, şefin yaratıcı dokunuşlarıyla sunuyor. Zarif atmosferi ve Boğaz’ın büyüleyici gün batımı manzarası, AQUA’yı romantik yemekler ve özel kutlamalar için ideal bir mekân haline getiriyor. AQUA’nın benzersiz tadım menüsü, damaklarda unutulmaz bir iz bırakacak şekilde tasarlandı.
Şefin önerisi: Biber Soslu Orkinos Carpaccio. Pastırmalı Kereviz ile servis edilen Izgara Körpe Kalamar.
Otelin kalbinde, Boğaz manzarasının tadını çıkarabileceğiniz Yalı Restoran, dünya mutfağının en seçkin örneklerini sunuyor. Kahvaltıdan akşam yemeğine kadar şefin özel tarifleriyle hazırlanan menüler, modern dokunuşlarla misafirlerine unutulmaz bir gastronomi deneyimi yaşatıyor. Osmanlı mutfağından esinlenen tatlar ve çağdaş sunumlarla zenginleştirilen lezzetler, Yalı Restoran’da sizleri bekliyor.
Şefin önerisi: Izgara Kaya Levreği; közlenmiş patlıcan kimchi, fermente sarımsak. Orkinos; tatlı ekşi salatalık , yosun salatası, miso ponzu sos ve susam. Izgara dana madalyon ; parmesanlı patates milföy, soğan “agre dolce” , glaze körpe havuç, balsamik ve kekikli “jus”
Türk mutfağının zengin kahvaltı çeşitlerini tadacağınız bu özel deneyim, aile ve arkadaşlarla unutulmaz anılar biriktirmek için ideal bir fırsat sunuyor. 10:30 ile 12:30 arasında Yalı’da sunulan taze ve organik ürünlerle hazırlanan kahvaltı, güne mükemmel bir başlangıç yapmak isteyenleri bekliyor. Kişi başı fiyat: 1.850 TL
Boğaz’ın maviliklerine bakan nefis bir manzara eşliğinde, her gün Yalı’da 17:00 -19:00 saatlerinde, taze istiridyelerle hazırlanan Happy Hour, bu özel lezzeti sevenleri bekliyor. İstiridyeler, ferahlatıcı köpüklü içeceklerle eşleşerek keyifli bir akşamüstü yaşatıyor. Üçlü istiridye tabağı özel fiyatıyla 1.200 TL olarak misafirlerle buluşuyor.
Yalı’da her gün 16:00–18:00 saatleri arasında, bu keyifli aperitivo saatlerinde, özenle hazırlanan özel içecekler ve zarif tapas tabaklarıyla Boğaz’a karşı lezzet dolu bir akşamüstü yaşanıyor.
Her pazar, saat 12:30 -15:30 arasında Four Seasons Bosphorus’ta, benzersiz bir brunch deneyimi sunuluyor. Taze istiridyeden sushiye, cağ kebabından şefin imza dönerine kadar geniş bir yelpazeye sahip menüsüyle bu özel brunch, misafirlerine gastronomik bir şölen vaat ediyor. Canlı pişirme istasyonları, premium paket seçenekleri ve Boğaz’a nazır atmosferiyle, unutulmaz bir pazar günü için ideal bir tercih. Kişi başı 4.950 TL
Detaylı bilgi ve rezervasyon için +90 212 381 40 00 arayabilir ya da www.fourseasons.com/bosphorus adresine tıklayabilirsiniz.