21 Mayıs 2016

#VogueGurme: Limon Çiçeği ile Marine Edilmiş Somon Fileto

somon

Pera Palace Hotel Jumeirah'ın özel reçetesiyle hareketli yaz akşamlarınızı lezzetlendirecek bir öneri: Çarkıfelek Meyvesi ve Limon Çiçeği ile Marine Edilmiş Somon Fileto (4 Kişilik)

 
İÇİNDEKİLER: 

İlk aşaması: Gravkax

500 gram somon fileto               
50 gram çarkıfelek meyvesi      
10 gram limon çiçeği              
100 gram tuz                             
100 gram şeker                          

İkinci aşaması:Kinoa Salatası

100 gram Kinoa                          
100 gram yoğurt                       
20 gram mayonez                   
5 gram Chives                      
½ adet limon rendesi           
10 gram zeytinyağı                
Yeterince tuz-karabiber            

Üçüncü aşaması:Sos ve dekorasyon

½ adet Rezene                     
4 adet kapari meyvesi      

NASIL YAPILIR?

Derisiz somon fileto üzerine limon çiçeği ve çarkıfelek meyvesi serpiştirilir. Tuz ile şeker karıştırılıp somon fileto kaplanır ve 8 saat boyunca bu marinasyonda somonun pişmesi sağlanır. 8 saat sonra soğuk su ile yıkanıp kurutulur ve 80 gr’lık porsiyonlara ayırılır. Kinoa haşlanıp soğutulur ve içine ikinci aşamadaki malzemeler koyulup damak tadına göre lezzetlendirilir. İnce dilimlenmiş rezene ve kapari meyvesi ile dekore edilir  

Meraklısına not: Bu lezzeti denemek için Orient Teras - Pera Palace Hotel Jumeirah'ı ziyaret edebilirsiniz.
  

ETİKETLER: #VOGUEGURME , GURME , SOMON