29 Mayıs 2016

#VogueGurme: Çilekli, Domatesli ve Naneli Salata

YAZI: DİANA HENRY

FOTOĞRAF: TARA FİSHER

 vogue gurme

 

Geçen yaz Montreal’dayken, çok tatlı domatesleri çilekle karıştırıp tatlılarda ve özellikle de meyve salatalarında kullanmayı öğrendim. Kırmızı ve mor domateslerin bu karışımı gerçekten harika görünüyor.

İÇİNDEKİLER:

500 gram sapı ayıklanmış çilek 325 gram karışık domates (çok büyük olmasınlar)
15 gram nane yaprağı

Sosu için:

3 çorba kaşığı beyaz balzamik sirke
6 çorba kaşığı ahududu sirkesi (tercihen bir tane de ahududunun kendisi)
6 çorba kaşığı pudra şekeri 

NASIL YAPILIR?

Çileklerin yarısı ya da çeyreği (boylarına bağlı). Eğer domatesleriniz çok küçükse ikiye bölün. Daha büyükse dörde ya da altıya bölebilirsiniz. Sosu için bütün malzemeleri karıştırıp pudra şekerinin erimesi için iyice çırpın. Çilekleri ve domatesleri geniş ve sığ bir kaseye koyup sosu ekleyin. Nane yapraklarını bölerek içine atın. Tatların birbiriyle harmanlanması için servis etmeden önce 5 dakika bekletmeniz daha iyi olacaktır. Çok bekletirseniz nane ve çilekler yumuşar.

YANINDA NE İÇİLİR?

Tatlı bir şarap iyi gider ama çok tatlı ya da ağır değil biraz asitli olmalı.

 

ETİKETLER: GURME , #VOGUEGURME , VOGUE LİVİNG