18 Eylül 2013

Food Project'ten Bir Tadımlık Düğün

YAZI: AYŞE DİLEK

Bugün günüm saat 9.00 sularında Balık Pazarında alışverişle başladı. Bu akşam çok sevdiğim arkadaşlarımdan Ayşe Kocabeyoğlu ve Daniel Störk’ün düğününün tadım yemeğini yapıyoruz. Bu sebeple Balık Pazarında, mantarcıdan manava, kasaba, balıkçıya her türlü esnafa uğradım... Daniel Hollandalı olduğu için daha çok Türk mutfağına yakın bir menü tercih ettiler, biz de bunun üzerine; katı yoğurtlu zahter, antakya nar ekşili çoban salata, tulum peynirli ızgara armutlu yeşil salata, narlı kuzu tandır, lime ve taze baharatlarla marine edilmiş levrek fileto ve incirli cheesecake’li bir menü hazırladık...
 
 
 
 
 
 
 
Ayrıca kokteyl için de 3 farklı dip hazırlıyoruz. Ayakta partiler için dip’ler ideal. Ayrıca bence çok da eğlenceli bir parti yiyeceği dip, çünkü aslında aklınıza gelebilecek çoğu katı gıda, robotta, doğru baharatları ekleyerek dip haline getirilebilir..Normalde katı haliyle tüketmeye alışık olduğumuz yiyecekleri bu şekilde sunmak ve yemek bence süprizli ve eğlenceli..Ayrıca nefis renkler elde edilebiliyor. Hazırlayacağımız dipler:
 
Pancar & füme paprika dip
Yoğurtlu garammasala dip
Safranlı havuç dip
 
Dipleri fırınlayıp kırarak cips haline getirdiğimiz lavaşlarla servis ediyoruz.
4 kişilik yoğurtlu garammasala dip 500 gr süzme yogurt - çırpılmış?
2 tbs garammasala
Taze kişniş – incecik kıyılmış Kuru yaban mersini
Sızma zeytinyağı
4 kişilik pancar & fume paprika dip 500 gr pancar – haşlanmış ?200 gr mascarpone - çırpılmış
2 tsp kimyon
3 tsp smoked paprika incecik kıyılmış chive
 

İlgili Başlıklar