Haftalık E-Bülten
Moda dünyasında neler oluyor? Yeni fikirler, öne çıkan koleksiyonlar, en vogue trendler, ünlülerden güzelllik sırları ve en popüler partilerden haberdar olmak için haftalık e-bültenimize kaydolun.
Herkese selamlar! Ben Charlotte Collard, leziz tariflerle sizinleyim. Bugün mutfağımda Vanilya Ruloları var.
Malzemeler: 800 gr. Un, 600 ml. Tam yağlı süt, 190 gr. Şeker, 30 gr. Vanilya şekeri, 150 gr. Tereyağı, 13 gr. Kuru maya, 1 fiske Tuz, 1 yemek kaşığı Vanilya macunu
Kreması için:150 gr. Tereyağı, 190 gr. Şeker, 30 gr. Vanilya şekeri, 1 yemek kaşığı Vanilya macunu
Tarifi: Bütün kuru malzemeleri bir kaba ekleyin ve karıştırın. Isıttığınız ılık sütü bu karışıma ekleyin. Elde ettiğiniz karışımı robotta hamur haline gelinceye kadar karıştırın ve yoğurun.
Tereyağını ekledikten sonra bir kez daha robotta karıştırın ve yoğurun. 1 saat boyunca dinlenmeye bırakın. Krema için, tereyağını, şekerleri ve vanilya macununu karıştırın.
Önce yaptığınız hamuru açın sonrasında üstüne kremayı yayın ve sarın. Fırın tepsisine yerleştirdikten sonra üzerine su, yumurta sarısı ve tuz karışımını sürün. Üzerine şeker taneciklerini serpin. 190 derecede 10-15 dakika fırında pişirin. Hazır olduğunda fırından çıkarıp üzerine şeker-su karışımı sürün.
Afiyet olsun!
Merhabalar! Bugün sizlerle küçüklüğümden beri favori kahvaltım olan Bircher Müsli tarifini paylaşacağım.
Malzemeler: 400 gr Yulaf Ezmesi, 400 gr Elma Suyu, 100 gr Yoğurt, Bir avuç Kuru Üzüm, 2 Elma, Ufalanmış Badem, 2 çay kaşığı Haşhaş Tohumu, 3 çay kaşığı Akasya Balı veya 30 gr Şeker
Tarifi: Yulafları, yoğurt, elma suyu, kuru üzüm, badem, haşhaş tohumu ve balla karıştırın. Elmaların çekirdeklerini çıkarak rendeden geçirin. Elmaları da hazırladığınız yulaf karışımına ekleyerek karıştırın ve bir gece bekletin.
Bircher Müsli’niz ertesi sabah servise hazır. Üzerini armut, ahududu, yaban mersini gibi meyvelerle ve hurma, kuru incir gibi kurutulmuş meyvelerle süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun!
Bugün çocuklarımın en sevdiği, en basit ve en leziz şeyi yaptım: Spagetti Alla Bottarga!
Malzemeler: 400 gr Spagetti, 2 adet Bottarga Yumurtası, Zeytinyağı, 1 adet Acı Çili Biberi, Tuz ve Karabiber
Tarifi: Spaghetti Alla Bottarga yapmanın birçok farklı yolu var. Ben, Spaghetti Alla Bottarga’yı genelde vaktim yokken son derece sade ve zarif bir şekilde hazırlıyorum. Bu tarif, bana göre İtalya’nın en zarif ve en lezzetli makarna tarifi ve kendinizi evinizde bir İtalyan gibi hissetmek için ideal. Makarnayı suda haşlanmaya bırakın (Zeytinyağı eklemeyin). Makarna haşlanırken, Bottarga yumurtalarından birini temiz bir kaba rendeleyin. Aynı şekilde diğer Bottarga yumurtasını da başka bir temiz kapta rendeleyin.
Daha sonra acı çili biberi doğramaya başlayın, içindeki çekirdekleri ayıklayın. Çili biberin ¼’ünü bir kaptaki Bottarga yumurtasının üzerine, ¼’ünü diğer kaptak, Bottarga yumurtasının üzerine serpin. Spagetti “al dante” kıvamına gelip hazır olduğunda suyunu süzün ve üzerine zeytinyağı dökün. Spagettinin yarısını bir tabağa diğer yarısını başka bir tabağa alın. Üzerlerine Bottarga yumurtalarını ekleyin, geri kalan çili biberlerle ve karabiberle süsleme yapın. Servise hazır.
Afiyet olsun!
Merhabalar, bugün rengiyle mutfağıma enerji katan "Maydonozlu Veloute Çorbası ve Buffalo Peyniri"yaptım.
Malzemeler (4 Kişilik): 2 adet Kabak, 2 demet Maydonoz, 100 ml. Krema, 1 küp Tavuk Suyu, Tuz & Karabiber, Zeytinyağı, 1 Buffalo peyniri
Tarifi: Buffalo peynirini alıp paketini çıkarın. Folyoya sardıktan sonra buzluğa atın ve birkaç saat buzlukta bekletin. Kabakları yıkayın, üstünü ve altını kestikten sonra isteğinize göre doğrayın ve tuzlu suda haşlayın.
Maydonozları yıkayın ve saplarının 2/3’ünü kesin. Blender’a maydonozları, kremayı, 4 çay kaşığı zeytinyağını, tavuk suyu kübünü, tuzu ve karabiberi ekleyin. Kabaklar “al dante” kıvamında hazır olunca onları da blender’a alın. Karışımı blender’la karıştırın, gerekirse kabağın suyunu da ekleyebilirsiniz ama veloute sosunun kıvamı yoğun olur, o yüzden çok fazla su katmamaya dikkat edin.
Buffalo peyniri donduktan sonra buzluktan alın ve bir mandolinle yaprak şeklinde ince ince kesin. Hazırladığını peynirleri, veloute sosunun üstüne koyun ve üzerine biraz zeytinyağı, tuz ve karabiber ekleyin. Servise hazır.
Selamlar! Bugün sizler için Patates Gnocchi ve Sotelenmiş Rezene yaptım.
Malzemeler (2 Kişilik): 1 kg Patates, 125-185 gr Un, 2 Yumurta Sarısı, 30 gr Rendelenmiş Parmesan, Bir tutam Tuz
Sos: 2 adet Rezene, 250 ml Krema, 4 adet Yıldız Anason, 6 adet Ceviz, Zeytinyağı, 60 gr Taze Rendelenmiş Parmesan
Tarifi: Patatesleri kabuklarıyla beraber yumuşayıncaya kadar haşlayın, haşlandıktan sonra soğumaya bırakın. Soğuyan patatesleri ezdikten sonra içine yumurta sarılarını ve parmesanı da ekleyip karıştırın. Daha sonra unu yavaş yavaş ekleyerek karıştırmaya devam edin. Karışımın üzerini örterek 30 dakika dinlenmeye bırakın. Şimdi gnocchi’lerinizi yapmaya başlayabilirsiniz. Karışımı bir merdane yardımıyla çok inceltmeden tezgaha yaydıktan sonra küçük parçalar halinde kesmeye başlayın. Yapışmamaları için üzerlerine biraz un serpin.
Gnocchi’ler dinlenirken rezeneleri mandolin rende yardımıyla ince ince doğrayın. Bir tavaya zeytinyağı ekledikten sonra, doğradığınız rezeneleri ekleyin ve karamelize oluncaya kadar pişirin. Başka bir tavaya kremayı, parmesanı, yıldız anasonları ve karabiberi ekleyin. Yoğun kıvamda bir sos elde edinceye kadar karıştırarak pişirin. Bu sosa rezeneleri de ekleyin. Su ve tuz koyduğunuz büyük bir tencerede gnocchi’leri haşlayın. Su yüzeyine çıktıklarında tencereden alın. Tabaklara aldığınız gnocchi’lerin üzerine zeytinyağını ve hazırladığınız sosu ekleyin. Üzerini cevizlerle ve karabiberle süsleyin. Servise hazır.
Afiyet olsun!
Merhabalar! Bugün Susamlı ve Kabaklı Fırında Tavuk pişirdim.
Malzemeler: 1 Organik Tavuk, 1 adet Sarımsak, Zeytinyağı, Tereyağı, Tuz & Karabiber, Sebzeler, Beyaz susam, Susam Yağı (Sebzeler İçin)
Tarifi: Tavuğu temizleyin, fazlalık derisini ve yağını ayıklayın. Bir fırın tepsisine tavuğu yerleştirdikten sonra tavuğun altına, kanatlarının arasına, üstüne tereyağı sürün. Üzerine zeytinyağı dökün. Tavuğun yağla kaplı olduğundan emin olun, bu tavuğun derisinin çıtır çıtır olmasını sağlayacak. Etrafına sarımsakları yerleştirin.
İsteğinize göre hangi sebzeleri seçtiyseniz onları ve kabakları etrafına yerleştirin. Üzerine susamları serpiştirin. 160 derecede 2 saat boyunca pişirin. Yavaş yavaş pişmesi tavuğun etinin daha yumuşak olmasını sağlayacak, ayrıca tavuktaki ve sebzelerdeki su buharlaşacağı için gerçek tatlarını daha çok ortaya çıkaracaktır. Servise hazır.
Afiyet olsun!
Bulaşık makinam bozuldu! En sevmediğim şey oldu ve tüm bulaşıklar bana kaldı:) Bugün Vongole Alla Pescatora hazırladım. Beni takip ettiğiniz için teşekkürler!
Malzemeler (2 Kişilik): 1,2 kg Vongole (Kum Midyesi), Bir tutam büyük yapraklı Fesleğen, 150 ml sek Beyaz Şarap, Zeytinyağı, 2 diş sarımsak, Tuz ve Karabiber, 1 ince kesilmiş Çili Biberi
Tarifi: Midyeleri yıkayın ve soğuk suda bekletin. Bir tavaya, tavayı kaplayacak kadar zeytinyağı koyun. Sarımsakları bütün şekilde biraz ezdikten sonra tavaya yerleştirin ve yakmadan pişirin.
Sarımsakların rengi şeffafa dönmeye başlayınca midyeleri ekleyin ve üstü kapalı bir şekilde birkaç dakika pişmeye bırakın. Midyelerin kabukları açılmaya başlayınca beyaz şarabı da ekleyin ve sosun yoğunlaşması için kapağı açık bir şekilde pişirin.
Daha sonra, biraz zeytinyağıyla beraber fesleğenleri de ekleyin. Eğer sos çok sıvı haldeyse birkaç dakika daha kapağı açık bir şekilde pişmeye bırakın. Tabaklara aldığınız midyeleri, fesleğeni karabiber ve çili biberiyle süsleyin. Servise hazır.
Afiyet olsun!