19 Mart 2017

Unsuz ve Şekersiz Masum Tart

akra

Bu hafta sonu Antalya’da, yeni nesil ağırlama konsepti “Urban Social”ı hayata geçiren Akra’nın çatısı altındaki The Life-Co’da çeşitli workshop’lar düzenleniyor. “Yeni Bir Sen” teması çerçevesinde toplanan deneyimlerin en çekicilerinden biri Özlem Oskay ile Wellness Kitchen.

the lifeco

Özlem Oskay ile Wellness Kitchen.

Aşağıda bu workshop’da öğrendiğimiz Masum Tart’ın tarifini bulabilirsiniz. Biz denedik, harika, eğer badem ve caju fıstığına alerjiniz yoksa bu unsuz ve şekersiz tartı size de tavsiye ediyoruz.

akra

Masum Tart

Malzemeler:
200 gr iç badem (suda bekletilmiş)
2 hurma (suda bekletilmiş)
1 çorba kaşığı bal,
1 tatlı kaşığı tarçın

Bir tabağa ince bir hamur gibi yayıp 5-10 dakika deep freeze'de bekletin.

Krema için:
200 gr caju,
1 çay bardağı badem sütü,
1 çorba kaşığı bal, 
1 vanilya çubuğunun içi,
2 tatlı kasığı tarçın,
Birazcik hindistan cevizi yağı

Güçlü bir blenderda krema kıvamına gelene kadar hepsini karıştırın. Önceden hazırladığınız tartın üstüne bolca sürün. Ardından deep freeze'de biraz bekletip uzerine çilek ve berry'leri dizerek servis edebilirsiniz.

ETİKETLER: #VOGUEGURME , WELLNESS KİTCHEN , ÖZLEM OSKAY , VOGUEİNSTAGRAM